Θερμογραφία Κτιρίων

θερμογραφία κτιρίωνΗ  Thermosolution προσφέρει κάθε είδους υπηρεσία που έχει να κάνει με τη μόνωση, την ενεργειακή απόδοση και την γενικότερη κατάσταση του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται την οικογένεια ή την επιχείρησή σας. Για να βρεθούν τυχόν προβλήματα λοιπόν που ενδεχομένως δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι, η κορυφαία μέθοδος ελέγχου με σκοπό την πρόληψη ή την επισκευή δεν είναι άλλη από τη θερμογραφία. Ένα μη καταστρεπτικός τρόπος σκαναρίσματος του οικοδομήματος, με τον οποίο μπορούμε εύκολα, γρήγορα και οικονομικά να ανακαλύψουμε την πηγή των προβλημάτων και να δράσουμε άμεσα.

 

Πως λειτουργεί; Η χρήση θερμοκάμερας είναι απαραίτητη, προκειμένου να έχουμε εικόνα της ακτινοβολίας της θερμοκρασίας στις επιφάνειες που μας ενδιαφέρουν. Στη συνέχεια, οι εκπαιδευμένοι συνεργάτες μας, βάσει των χρωμάτων που απαρτίζουν την εικόνα που τους δίνεται μπορούν και αναλύουν γρήγορα το μέρος στο οποίο εντοπίζεται το πρόβλημα και την καλύτερη δυνατή λύση. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της συγκεκριμένης μεθόδου σε σχέση με το παρελθόν, είναι πως κάποτε για να εντοπίσουμε ένα πρόβλημα σε ένα μέρος ενός κτιρίου, έπρεπε να το ξηλώσουμε και να το φτιάξουμε από την αρχή. Τώρα ουσιαστικά μας αρκεί μια φωτογραφία!

 

Οι εφαρμογές του θερμικού ελέγχου είναι ατελείωτες και είναι βασικό εργαλείο πλέον σε κάθε δράση βελτιοποίησης κτιρίων. Η πλέον συνηθισμένη χρήση του, είναι για τον εντοπισμό προβλημάτων στην μόνωση ενός κτιρίου και του επιπέδου υγρασίας που εισχωρεί σε αυτό. Σήμερα δεν υπάρχει ανεξερεύνητο κομμάτι και μάλιστα με χαμηλό κόστος, αφού δεν καταστρέφεται τίποτα προκειμένου να βρεθεί η πηγή του κακού. Επίσης μας λύνει τα χέρια στον εντοπισμό κρυφών σωληνώσεων, από τις οποίες μπορεί να προέρχεται το πρόβλημα. Επίσης, επιθεωρείται εύκολα και γρήγορα η ηλεκτρολογική εγκατάσταση, η οποία επίσης μπορεί να προκαλεί διάφορα θέματα.

 

Ένα λίγο πιο εξειδικευμένο θέμα, αλλά εξίσου απαραίτητο στις ημέρες μας, είναι η ενεργειακή επιθεώρηση των κτιρίων. Με τις τιμές των πηγών ενέργειας να έχουν φτάσει στα ύψη, κάθε απώλεια λόγω κακής μόνωσης, διαρροής αέρα ή θερμογέφυρας, κοστίζουν ακριβά στους καταναλωτές. Οπότε, με έναν απλό θερμογραφικό έλεγχο της Thermosolution μπορείτε εύκολα, γρήγορα και οικονομικά να γλιτώσετε από περιττά έξοδα που προκύπτουν αν δεν βρεθούν και επισκευαστούν οι προβληματικές περιοχές στο εσωτερικό των κτιρίων.