Γεμίσματα δαπέδων - Αφρομπετόν

image
Η ανάγκη για γέμισμα δαπέδου εμφανίζεται κάθε φορά που χτίζεται μία νέα οικοδομή, αλλά κρίνεται αναγκαία σε διάφορες περιπτώσεις και σε μία υπάρχουσα. Συνήθως εφαρμόζεται για την κάλυψη σωληνώσεων ύδρευσης και θέρμανσης, για την αποκατάσταση υψομετρικών διαφορών σε περίπτωση ανακαίνισης που ανάγκη του καταναλωτή είναι να αλλάξει επιφάνεια δαπέδου, αλλά και για δημιουργία ρήσεων σε δωμάτια και μπαλκόνια.

Στη Thermosoulution έχουμε την τεχνογνωσία ώστε να φέρουμε εις πέρας κάθε απαίτηση σας, προτείνοντας σας την καλύτερη λύση με το υλικό που σας ταιριάζει. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε για τα γεμίσματα δαπέδων είναι η τσιμεντοκονία, το αφρομπετόν το περλομπετόν και το φελιζιμπετόν. Αμφότερα έχουν διαφορετική σύσταση, ξεχωριστή εφαρμογή και διαφορετική τιμή. Οπότε ανάλογα με το πρόβλημα, τις απαιτήσεις σας και την τσέπη σας κατευθυνόμαστε στην σωστή επιλογή. Όλα έχουν ηχομονωτική και θερμομονωτική ιδιότητα, αλλά επιτυγχάνουν τον σκοπό τους με διαφορετικό τρόπο, όπου έγκειται η διαφορά.

Το αφρομπετόν και το περλομπετόν είναι συνήθως οι πρώτες επιλογές, αφού είναι προϊόντα ελαφριά μάζα και πυκνότητα, με αποτέλεσμα να μη φορτώνουμε με πολύ επιπλέον βάρος την κατασκευή. Αντιθέτως, η κλασική τσιμεντοκονία έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά έχει πολύ μεγάλο βάρος. Το πρώτο δρα με φυσαλίδες αέρα, στοιχείο που το κατατάσσει στην κατηγορία των κυψελωτών τσιμεντοκονιαμάτων. Όλο το μυστικά κρύβεται στην καλή «συνεργασία» του με το τσιμέντο και το αφρογόνο, κατά τη διάρκεια που αυτό σκληραίνει. Εκτός των άλλων, βελτιώνει και την αντισεισμική συμπεριφορά του κτιρίου.

Αντίστοιχες ιδιότητες έχει και το περλομπετόν, το οποίο έχει ως βάση των διογκωμένο περλίτη. Το αγοράζουμε σε σάκους και αναμιγνύεται με τσιμέντο και νερό, ώστε να προσφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αμφότερα δεν προτείνονται για χρήση σε εξωτερικούς χώρους αν δε συνδυαστούν με υγρομόνωση, καθώς απορροφούν το νερό αν δεν προφυλαχθούν σωστά, με αποτέλεσμα να μειώνεται η απόδοσή τους. Στη Thermosolution εξετάζουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, οπότε όποια κι αν είναι η τελική σας επιλογή, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά ζητήματα.

 

Προδιαγραφές αφρομπετόν.

 

ΑΦΡΟΜΠΕΤΟ η αλλιώς ΑΦΡΩΔΟΥΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ή κυψελωτό μπετόν. Παράλληλα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με λίγα λόγια για την Μηχανή Παραγωγής Αφρώδους σκυροδέματος ΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ όπου κατασκευάστηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς ( !!!, V ) της οδηγίας 98/37/ ΕΚ ( ΦΕΚ, 160/9/93 ) Σύμφωνα με την μελέτη δύναται να φέρει σήμανση CE. Όπως ορίζεται από την οδηγία του συμβουλίου της Ε.Ε.
Η μεταφορά της Μηχανής Παραγωγής Αφρώδους Σκυροδέματος γίνεται με φορτηγό όχημα που είναι σταθερά στερεωμένη στο πίσω μέρος αυτού ( καρότσα ).

Η χρήση της μηχανής γίνεται από υπεύθυνο άτομο κατάλληλα εκπαιδευμένο στην λειτουργεία της και από ειδικευμένο προσωπικό , ώστε να αποφεύγει τους κινδύνους προσφέροντας την ομαλή λειτουργιά της μηχανής.
Για την παρασκευή του αφρώδους σκυροδέματος αναφέρονται παρακάτω ενδεικτικά σε αναλογίες.
Για την παρασκευή περίπου ενός κυβικού μέτρου , αφρώδους σκυροδέματος απαιτούνται τέσσερα έως οκτώ σακιά τσιμέντου ( 4-8 σακιά ) και είκοσι πέντε λίτρα ( 25,lt) νερό για κάθε σακί.
Η ποσότητα του αφρογόνου που αντιστοιχεί είναι οχτακόσια γραμμάρια ( 800gr )
Επίσης τα τέσσερα ( 4,lt ) αφρογόνου υγρού αρκούν για να παρασκευάσουν πέντε κυβικά μέτρα αφρώδες σκυρόδεμα με τις ανάλογες ποσότητες τσιμέντου και νερού.


ΤΟ ΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ

Είναι ένα υλικό με εξαιρετικές ιδιότητες.
Έχει αποδειχτεί αποτελεσματικά να εμφανίζει μεγάλη διάρκεια ζωής. Είναι ένα υλικό αρκετά αναγνωρισμένο τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική που απαιτεί όμως την κατάλληλη μηχανή παραγωγής αφρώδους σκυροδέματος και την πολύ καλή γνώση της συμπεριφοράς του από αυτόν που θα το εφαρμόσει και δεν επιτρέπονται συνεργεία μικρής εμπειρίας, αλλά από συνεργεία ειδικευμένων τεχνικών.
Πρόκειται για ελαφρότατο, σκληρό και αφρώδες κονίαμα. Με βάση της δομής του το τσιμέντο ,το αφρογόνο και νερό, αποτελείται από ομοιόμορφες απειράριθμες κυψελίδες οι οποίες προσφέρουν μεγάλη θερμομονωτική & ηχομονωτική ικανότητα. Ιδανικό για την ηχομόνωση μεταξύ ορόφων και για γεμίσματα δαπέδων,
Είναι το πιο διαδεδομένο υλικό σε εφαρμογές. Χρησιμοποιείτε σαν υλικό ρύσεων.


Διαμορφώνοντας ρύσεις με ελεύθερη και ταχύτερη απορροή του νερού προς τις υδρορροές σε ταράτσες ζαρντινιέρες , γεμίσματα δαπέδων , κλπ . .
Και πλήρωση και εξομάλυνση ανισοτήτων επιφανειών.
Μετά το στέγνωμα παρουσιάζει λεία και βατή επιφάνεια.
Είναι πολύ ελαφρύ και έτσι δεν επιβαρύνεται από φορτίο του κτιρίου της οικοδομής έναντι του σκυροδέματος, της τσιμεντοκονίας μωσαϊκού κλπ.
Έχει σαν συνέπεια χαμηλή θερμοαγωγιμότητα ( λ= 0.11), σε πυκνότητα 350 k/cm. Μείωση κατανάλωσης πετρελαίου και κλιματιστικών. Θα εξοικονομείτε ενέργεια έως (για θέρμανση ή ψύξη). και 65%!
Είναι υδατοαπορροφητικό λόγω της κυψελώδης του δομής και για το λόγω αυτό στην περίπτωση που βρέχονται οι επιφάνειες πρέπει να στεγανοποιείται.
Μπορούμε να προσθέσουμε στο μίξερ για ακόμα πιο ενισχυμένο, ρητίνες & υαλοείνες.
Η πυκνότητα του σε εφαρμογές μόνωσης είναι από 350κιλα /μ έως και 400 κιλά /μ. Είναι πολύ ελαφρύ έναντι του κοινού σκυροδέματος , με σχετικά καλή ηχοαπορρόφηση.
Πρόκειται για ελαφρότατο, σκληρό και αφρώδες κονίαμα. Με βάση της δομής του το τσιμέντο, το αφρογόνο και νερό αποτελείται από απειράριθμες κυψελίδες. .
Είναι πολύ ελαφρύ έναντι του σκυροδέματος, της τσιμεντοκονίας μωσαϊκού κ.λπ.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στο σύνολο των χωρών όπου χρησιμοποιούν ΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ αντιπροσωπεύει το 85% των ρύσεων των κτιρίων όσο και τα γεμίσματα των ορόφων ( δαπέδων ) γίνονται με ΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ και συντελούν στην αύξηση της διάρκειας ζωής και την βελτίωση των χαρακτηριστικών τους , με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη αξιοπιστία στην πάροδο του χρόνου.
Εμφανίζει μεγάλη υδατοαπορροφητικότητα . Είναι υδατοαπορροφητικό λόγω της κυψελώδης του δομής και για το λόγω αυτό στην περίπτωση που βρέχονται οι επιφάνειες πρέπει να στεγανοποιούνται.